sábado, 27 de febrero de 2016

ENTREVISTA A LENIN!

Espero que us agradi aquesta edició que he fet, agafant un discurs que Lenin va fer en 1919 explicant el poder soviètic, per simular una entrevista amb ell!

Aquí us el deixo:


miércoles, 24 de febrero de 2016

MORT DE TROTSKI.

Aquesta setmana a classe de Història del Món, el professor ens ha proposat un repte, ens va ensenyar la següent foto que posaré ara i ens va dir que havíem de identificar els personatges principals, el incident en el que es van veure immersos i la seva importància en la història de l'URSS.


Investigant vaig poder identificar els personatges principals d'aquesta fotografia, la dona que es veu al llit asseguda i que sembla ferida es diu Silvia Ageloff, realment està decepcionada ja que el home que surt assegut en la cadira i envoltat per molt homes és Ramon Mercader, l'assessí de Trotski.

Però que te a veure Trotski amb Silvia i, perquè Ramon Mercader el va assessinar?

Doncs veieu, Ramon Mercader va ser un militar i polític marxista-leninista, és a dir, formava part del grup de persones que el que més desitjaven a la vida era potser la mort de Trotski, Mercader es va fer passar per Jacques Monard per així guanyar-se la confiança de Silvia Ageloff que, en aquell moment era la secretaria de Trotski, un cop tingué la confiança d'aquesta, es traslladà a Estats Units sota la identitat de Frank Jackson i un cop allà es traslladà a Mèxic amb l'excusa de que havia de canviar de feina però realment volia trobar-se amb Trotski. Gràcies a la relació que va tenir amb Ageloff va entrar en contacte amb Trotski i poc a poc es va anar guanyant-se la confiança d'ell. Finalment un any després de la primera troballa entre aquests dos, Mercader va decidir acabar amb la vida de Trotski ja que li va clavar un pic d'escalador al cap que va matar-lo en qüestions de minuts.

Ramon va ser empresonat durant vint anys en una presó de Mèxic i desprès de sortit d'allà es va traslladar a la Unió Soviètica per ser condecorat en secret com a un heroi.

La escena de la foto correspon a dies després quan els policies van organitzar una troballa entre Ramon i Sílvia per veure les seves reaccions, Sílvia en aquell moment tenia una crisi nerviosa i Ramon amagava la cara potser per evitar veure la reacció de persona a la qual va utilitzar.

Lev Trotski
Silvia Ageloff
Ramon Mercader






domingo, 21 de febrero de 2016

ANASTASIA, VERITAT O MENTIRA?

Casi a finals de la Primera Guerra Mundial, a l'any 1917, es va produir la Revolució Russa, un fet molt important a la història a causa de les controvèrsies que van portar a aquest país a que es produís tal moviment.

Una pel·lícula que explica la llegenda més famosa de Rússia és Anastasia. Aquesta pel·lícula explica la història d'una nena òrfena, l'única filla del tsar Romanov que va poder escapar de la maledicció del monjo boig, Rasputí, maledicció que va matar a tota la seva família.

Tot i que aquesta pel·lícula encaixa perfectament amb el que la gent assegurava que havia passat, una investigació ha confirmat que Anastasia realment no va fer tot això ja que, cap membre de la família Romanov va sobreviure a la tant famosa maledicció. 

El 17 de Juliol del 1918, la família tsar va ser portada a un soterrani per uns dirigents bolxevics i allà van ser mutilats, un cop assassinats, els cadàvers van ser amagats. El fet de que els cadàvers del zarevich Alexis i dues de les filles del tsar no es van trobar va fer creure que algun membre de la família va escapar. Però, una investigació al 2007 d'uns cossos trobats a la fosa de Yekaterimburgo, han demostrat que els rumors de que algun dels membres de la família del tsar va sobreviure a l'atac dels bolxevics és totalment fals. 

Un dels cossos, el del nen, va ser identificat ràpidament com el fill del tsar Nicolau II ja que compartien el mateix cromosoma Y, i l'altre cos, va ser d'una nena, s'especulaba que el cos podia ser de la filla gran María (de 19 anys) o l'altre filla Anastasia (de 17 anys), fent investigacions s'ha pogut confirmar de que es tracta de Anastasia. 

Així es com finalment es va descobrir que la llegenda tant famosa sobre aquesta nena orfe es va quedar en això, en només una llegenda. 

Aquí us deixo un puzzle que vaig fer sobre aquesta pel·lícula:


Pàgina on he tret tota la informació: 


sábado, 6 de febrero de 2016

EMMELINE PANKHURST

El professor d'història ens ha proposat com a últim treball del tema de la Primera Guerra Mundial,
fer una petita biografia d'Emmeline Pankhurst, activista política, utilitzant un programa nou per a mi. 

Aquí teniu el resultat:


Aquí teniu un enllaç amb el programa que he utilitzat: https://www.spreaker.com/