martes, 15 de marzo de 2016

CRISIS ECONÒMIQUES!

Com potser ja sabeu aquestes setmanes estem treballant el període d'entreguerres que es caracteritza a part per la crisi que tota Europa vivia, pel gran canvi que Estats Units va fer durant aquests anys.

La Gran Depressió ha servit al llarg de la història com a referent d'altres crisis produïdes després d'aquella. Un exemple seria la crisi del 1997 produïda al sud-est d'Àsia. Per que entengueu millor la relació d'aquestes dues crisis, les compararé:




Crisi del 1929
Crisi del 1997
Abans de la crisi
Estats Units és una potència mundial, tots els països depenen d'aquesta potència ja que és l'única que pot proporcionar préstecs Estats Units va ser l'únic país que va sortir ben parat de la Gran Guerra.
Al sud-est d'Àsia, l'economia estava molt estable.
Bon funcionament del banc Tailandès.
Procés cap a la crisi Sobreproducció, crisi de liquiditat, la caiguda del consum i l'atur. Crisi de liquiditat (Caiguda del banc Tailandès), caiguda del consum (la gent desconfia)
i ,l'atur.
Expansió de la crisi S'expandeix per tota Europa ja que depenien d'Estats Units. S'expandeix per Filipines, Malàisia, Tailàndia, Xina...
Intent de millora de l'economia La majoria va rebutjar el comerç internacional per tal de no sorgir més perjudicats, van recolzar el proteccionisme. Van evitar el proteccionisme, van seguir alguns aspectes del programa de Keynes que exigia la intervenció del govern per tal de millorar la despesa pública.







Com podeu veure, la crisi del 1997 no va tenir un final semblant a la del 1929 i la raó d'això és perquè, com ja he explicat, al 1997 van agafar com a referència l'altra crisi i no van seguir els mals camins i es que, es considera que no ha existit cap crisi que s'assembli a la magnitud que la Gran Depressió va tenir.

Estats Units va trigar fins a finals de la Segona Guerra Mundial per estabilitzar-se mentre que el sud-est d'Àsia va ser quasi a l'instant. 

La informació l'he tret de: https://www.youtube.com/watch?v=-ldhl7DAKsI