El professor de Història ens ha proposat nous reptes per aquest nou tema, l'economia de període d'entreguerres. Aquesta vegada vol que exercim el paper de detectiu! Per demà ens ha proposat buscar la historia que s'amaga darrere fotografia només donant-nos com a pista aquesta:
Com a bona detectiu, he pogut esbrinar què significa aquesta fotografia i la raó per la qual aquestes dones van fer aquest cartell... Aquí teniu tota la informació trobada!
Aquest cartell en català significa: "Llavis que toquen l'alcohol, no tocaran els nostres", es va crear a l'any 1919 per dones casades amb homes que van adquirir com a costum beure alcohol a causa de la Llei Seca, també anomenada Llei Volstead.
L'aprovació de la Llei Seca va ser el principi del consum incontrolat del alcohol, ja que aquesta llei prohibia la fabricació i la venta d'alcohol (a causa de l'arribada dels immigrants que van establir aquesta costum) i va provocar l'oposició per quasi la meitat de la població (sobretot a les ciutats) i la creació de tavernes clandestines i clubs nocturns, l'aparició de contrabandistes o fins i tot de gent que creava el seu propi alcohol que majoritàriament eren verinosos, però, la pitjor conseqüència que va provocar aquesta llei va ser fer que els joves delinqüents aprofitessin la situació per portar a terme negocis il·legals obligant als propietaris de les tavernes a pagar la seva protecció.
Llavor podríem dir que la Llei Seca que tenia com a objectiu mantenir la puresa del país, va acabar aconseguint tot el contrari.
Repte aconseguit!
Pàgines d'on he tret informació:
http://hdnh.es/la-ley-seca-y-elliot-ness/
http://www.bebamundo.com/2010/02/campana-en-1919-los-labios-que-tocan-licor-no-tocaran-los-nuestros/